Bellingwedde

Plaatsen > Bellingwedde

De gemeente Bellingwedde ligt in de provincie Groningen en bestaat uit de kernen: Bellingwolde, Blijham, Klein Ulsda, Rhederbrug, Oudeschans, Veele, Veelerveen, Vriescheloo, Wedde en Wedderveer

Het inwonertal van de gemeente is 9.500 inwoners. De gemeente is 11.007 ha groot.

Bellingwedde kent veel historische bezienswaardigheden. Zo is er een aantal monumenten, waaronder de kerk uit de 15e eeuw in Bellingwolde of het garnizoenskerkje uit 1626 in Oudeschans. Ook Wedde heeft een kerk uit de 17e eeuw. De 14e eeuwse burcht in Wedde is zeer de moeite van het bekijken waard.

Verder heeft de gemeente enkele musea zoals het Grootmoeders Keuken Museum, het Zadelmakerijmuseum en het Museum voor Naaldkunst met onder meer een collectie handwerken. Ook is er het Vestingmuseum in Oudeschans en het Streekmuseum in Bellingwolde met een collectie olieverfschilderijen van Lodewijck Bruckman. Daarnaast zijn er verschillende galeries en exposities van houtsnijwerk tot edelstenen. Verder is er in Veelerveen een pottenbakkerij.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bellingwedde en omgeving.
In Bellingwedde en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bellingwedde en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *