Bredevoort

Plaatsen > Bredevoort

Het vestingstadje Bredevoort met ruim 1600 inwoners is een bekende Europese boekenstad sedert 1818 onderdeel van de gemeente Aalten. Er zijn een 26-tal winkels in tweedehands boeken, waaronder enkele antiquaren. Ook zijn er galeries en ateliers in de boekenstad te vinden.

In de middeleeuwen was het stadje Bredevoort de woonplaats van borgmannen. Deze mannen waren de verdedigers van het kasteel van Bredevoort. De heren van Bredevoort maakten van de vroegere voorburcht een fel omstreden vesting die van 1326 tot 1795 hoofdstad van de heerlijkheid Bredevoort was. 

De Grote Gracht en het Molenbastion herinneren nog aan deze periode. De grootheid van Bredevoort blijkt mede uit het feit dat koningin Beatrix de titel van “Vrouwe van Bredevoort” draagt. 

Op wat rest van het bolwerk Treurniet – de andere droegen tot heldhaftigheid stimulerende benamingen als Onversaegt, Vreesniet en Welgemoed -wiekt thans nog regelmatig de walkorenmolen Prins van Oranje, een ronde bakstenen bovenkruier van 1884.

 

Het laatgotische, oorspronkelijk eenbeukig kerkje van Bredevoort kreeg in 1639 een noodzijbeuk en omstreeks 1640 een houten toren. Van het interieur  zijn vooral de grillig gesneden rococo preekstoel van 1672 en oude grafzerken  vermeldenswaard. 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bredevoort en omgeving.
In Bredevoort en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bredevoort en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *