Bunnik

Plaatsen > Bunnik

De gemeente Bunnik ligt in de provincie Utrecht. De geschiedenis van Bunnik loopt terug tot de tijd van de Romeinen. Ook die bouwden al een belangrijk fort bij Vechten.

Het grootste fort van de Hollandse Waterlinie, Rhijnauwen, ligt in de gemeente Bunnik. Het fort is beschermd natuurgebied en in de zomer kunnen bezoekers de unieke flora en de indrukwekkende kazematten bekijken. 

Bunnik heeft een aantal fraaie landhuizen binnen haar grenzen, zoals Oud- en Nieuw-Amelisweerd en Huis Rhijnauwen, nu een jeugdherberg.

Huize Cammingha op de linkeroever van de Kromme Rijn is een fors L-vormig bouwwerk, hoog opgetrokken met zwaar muurwerk. De hofstede wordt in de 15e eeuw als Kasteel Beesde vermeld. In I707 veranderde hij van naam toen het Friese geslacht Cammingha het bezit overnam.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bunnik en omgeving.
In Bunnik en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bunnik en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Plaats

Aantal personen

Omschrijving Klik voor meer info admin Nog geen opgave ontvangen        

Ook uw vakantiehuisje, Hotel of appartement op deze pagina? (klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *