Cillaershoek 

Plaatsen > Cillaershoek

De dorpen Strijen, Strijensas en Cillaershoek behoren tot de gemeente Strijen. Al in 630 na Chr. wordt in geschiedenisbronnen de naam Strijen genoemd vanwege een bloedige strijd in dit gebied tussen de Friezen en de Franken. Strijen moet een deel geweest zijn van het land Taxandrië, dat zich uitstrekte over het huidige gebied, een deel van Noord-Brabant en een stuk van België. Het gebied werd doorsneden door het riviertje de “Striene”, mogelijk de oorsprong van de naam.

In Strijensas is natuurreservaat “De Esscheplaat”, langs het Hollands Diep te vinden. Het bestaat uit een getijdenbos met kreken en rietgorzen. Hier zijn schitterende wandelingen te maken. Het museum Het Land van Strijen vertelt de bewonersgeschiedenis van het oostelijk deel van de Hoeksche Waard, er zijn ook archeologische vondsten te zien.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Cillaershoek en omgeving.
In Cillaershoek en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Cillaershoek en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *