Gemert 

Plaatsen > Gemert

Gemert (c) Martin Lamboo 2016

Gemert (c) Martin Lamboo 2016

In het hart van Gemert staat een fraai 13e eeuw kasteel en de Sint Janskerk met de pas gerestaureerde gebrandschilderde ramen. De moeite van het bezoeken waard is het Boerenbondmuseum in Gemert waar men het wonen en werken op een boerderij rond 1900 laat zien. Of ga eens kijken bij de keskes (wegkapelletjes) of de molens in het buitengebied.

Boerenbondsmuseum
Bij het Boerenbondsmuseum is in 2008 een Boterfabriekje geopend. Het Boerenbondsmuseum vindt u aan de Pandelaar in Gemert. Het handkrachtboterfabriekje stond eerder in Boekel en is op het museumterrein steen voor steen in zijn originele staat herbouwd. De boterij is een uitbreiding van het museum, waar al een wevershuisje, een smederij, een kapelletje en enkele andere gebouwtjes staan naar het beeld van een boerendorp van een eeuw geleden.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Gemert en omgeving.
In Gemert en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Gemert en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *