Laarbeek 

Plaatsen > Laarbeek

De gemeente Laarbeek ligt in de provincie Noord-Brabant.

Gemeente Laarbeek bestaat uit vier kernen; Lieshout en Aarle-Rixtel hebben een leuke dorpsstraat met nostalgische winkeltjes, Beek en Donk heeft mooie parken en er zijn vele bossen in de nabijheid van Mariahout.

Een mooie wandelroute in de omgeving van Laarbeek is de Pioniersroute. De Pioniersroute is onderdeel van het regionale Wandelroutenetwerk. Op de Pioniersroute kan men kennis maken met het gevarieerde landschap tussen Lieshout en het Brabantse ontginningsdorp Mariahout. De route is 8,5 km lang en duurt ongeveer 2,5 uur.
De route voert wandel- en natuurliefhebbers over zandpaden en wegen waarover vroeger de pioniers van Mariahout naar de gemeenschappelijke heide reden voor het bewerken en ontginnen van de veengronden. Bezienswaardigheden die men op de Pioniersroute tegenkomt zijn o.a. het Torre-ven met typische heidevegetatie, het beschermde natuurgebied Het Moorselen en de bekende Lourdesgrot en de Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk in Mariahout.
Er is van de Pioniersroute een uitgebreide routefolder beschikbaar die gratis af te halen is bij het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk, het VVV-agentschap te Aarle-Rixtel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *