Anna Paulowna 

Plaatsen > Anna Paulowna

Anna Paulowna is een gemeente en woonkern in de provincie Noord-Holland.

Anna Paulowna was de gemalin van Koning Willem II. Zij heeft haar naam gegeven aan de polder, ruim 5000 hectare groot, die tijdens het bewind van haar man in 1845 en 1846 ingedijkt en drooggemalen is op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. De gemeente Anna Paulowna werd pas op 1 augustus 1870 ingesteld.

Het Oude Veer, een voormalige stroomgeul, verdeelt de gemeente in een Oostpolder en Westpolder. In de laatste jaren is Anna Paulowna een watersportcentrum geworden, met een eigen jachthaven. De gemeente Anna Paulowna heeft thans 10% van de in Nederland met bloembollen beteelde oppervlakte binnen haar grenzen. Zij telen o.a. 450 verschillende soorten tulpen.

Hollands Bloementuin, een project in ontwikkeling in de Anna Paulownapolder wordt een demonstratie-evenement over de bollenteelt. Ieder voorjaar worden er in Anna Paulowna de Bloemendagen gehouden. Tijdens dit evenement, dat jaarlijks wordt bezocht door tienduizenden mensen, worden door de plaatselijke bevolking gemaakte bloemenmozaïeken langs de wegen in de polder tentoongesteld en bewonderd. In het centrum van de gemeente bevindt zich de Poldertuin. De Poldertuin ligt rondom een oud landhuis dat door particulieren bewoond wordt. De gemeente verzorgt de tuin rondom dit huis op voorwaarde dat de tuin openbaar is voor publiek om erin te wandelen.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Anna Paulowna en omgeving.
In Anna Paulowna en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Anna Paulowna en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door op info te klikken in het menu bovenaan de pagina krijgt u alle informatie die u 

nodig heeft en neemt u eventueel rechtstreeks contact op met de eigenaar van de vakantie woning e.d.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *