Brielse Meer

Plaatsen > Brielse meer

Het water van het Brielse Meer is de kern van het recreatiegebied Brielse Maas. Dit gebied is 750 hectare groot. Daarvan is 400 hectare water, ongeveer 10 kilometer lang. 

Dat geeft eigenlijk al aan hoe belangrijk dit gebied is voor de watersport en de oeverrecreatie. Verspreid over het hele Brielse Meer liggen aanlegsteigers en haventjes. Op de noordoever ligt een beschut terrein voor naaktrecreatie. Bij de strandjes kunt u veilig zwemmen. Het Brielse Meer is een vislocatie bij uitstek.

Diverse inhammen en steigers bieden hier talloze rustige visstekken. Bij het voetveer aan de noordoever ter hoogte van de Brielse Veerweg zijn visboten te huur. Brasem, voorn, snoek en snoekbaars zijn in het Brielse Meer de meest voorkomende vissoorten. Het Brielse Meer gaat in oostelijke richting over in het Voedingskanaal. Hier is in de zomermaanden witvis het best te vangen. In de wintermaanden vertoeft veel vis uit het Voedingskanaal in de diepe putten van het Brielse Meer.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Brielse meer en omgeving.
In Brielse meer en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Brielse meer en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *