Valkenswaard

Plaatsen > Valkenswaard

Valkenswaard, bekend van de ambachten sigaren maken en de valkerij, biedt een uitstekend verzorgd winkel- en uitgaanscentrum. In dorpskern Dommelen van Valkenswaard staat een bekende bierbrouwerij en een mooie watermolen.

Nederlands Steendrukmuseum
In het Nederlands Steendrukmuseum maakt u kennis “met alles” over het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de steendruk.
Uitvinder van de steendruk (lithografie) is Aloys Senefelder (1771-1834), die deze techniek tussen 1795 en 1798 ontwikkelde. Een drukprocédé dat door zijn technische, economische en artistieke voordelen daarna de wereld veroverde. De huidige offsetdruk berust, evenals de productie van de microchip, nog steeds op het principe van de steendruk
De collectie van het Nederlands Steendrukmuseum omvat boekillustraties, cartografie, reclameplaten en lithografisch werk van vele bekende kunstenaars. Maar ook speelkaarten, kinderspelen, etiketten, ansichtkaarten, prenten, karikaturen en (satirische) tijdschriften. En daarnaast ook diverse drukpersen en attributen die gebruikt worden bij het steendrukken. Het Nederlands Steendrukmuseum is gevestigd in Cultureel Centrum Carolus, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard. Voor meer informatie: 040-2049841.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *