De Marne

Plaatsen > De Marne

De gemeente De Marne ligt in de provincie Groningen en heeft 11.291 verdeeld over de woonkernen: Broek, Eenrum, Hornhuizen, Houwerzijl, Kleine Huisjes, Kloosterburen, Kruisweg, Lauwersoog, Leens, Mensingeweer, Molenrij, Niekerk, Pieterburen, Schouwerzijl, Ulrum, Vierhuizen, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn, Westernieland, Zoutkamp, Zuurdijk.

In de Marne kunt u heerlijk wandelen, fietsen of varen. Weidse vergezichten worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes. 

‘Maren’
U vindt in De Marne een uitgestrekt netwerk van wandelpaden, fietspaden en vaar- en kanoroutes. Opvallend zijn de zogeheten ‘maren’: smalle waterwegen die door het landschap kronkelen. Ze zijn prima geschikt voor de recreatievaart en om te kanoën. De vele gemarkeerde wandel-, fiets-, kano-, vaar- en autoroutes verbinden de verschillende dorpen met elkaar.

Bezienswaardigheden
Naast de landelijk bekende hoogtepunten zoals de zeehondencrèche in Pieterburen, het wadloopcentrum en het Lauwersmeergebied kunt u in De Marne ook verschillende onverwachte bezienswaardigheden ontdekken. Bijvoorbeeld de borg Verhildersum in Leens, Abrahams Mosterdmuseum in Eenrum, en de vele kerken, torens, monumentale boerderijen en beschermde dorpsgezichten.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in De Marne en omgeving.
In De Marne en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in De Marne en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *