Passantenhaven Den Oever

Plaatsen > Den Oever > Passantenhaven Den Oever

Passanten die het mooie vissersdorpje Den Oever op Wieringen willen aandoen, kunnen sinds mei 2011 aanleggen in een nieuwe haven. Deze passantenhaven is gecreëerd in de reeds bestaande Waddenhaven en heeft 25 ligplaatsen. De haven is ontwikkeld om jachten een veilige overnachtingsmogelijkheid te bieden op de scheiding tussen Waddenzee en IJsselmeer.

Wieringen grenst met de noordzijde geheel aan de Waddenzee, welke sinds 2009 de status van Werelderfgoed heeft gekregen. Er zijn aan deze zijde volop fiets- en wandelmogelijkheden om van de Waddenzee te kunnen genieten. Vanuit de haven is er toegang tot de Waddenzee om te vissen, één van de Waddeneilanden te bezoeken of door te steken naar andere vaarwateren. Tevens worden er vanuit Den Oever verschillende excursies op het Wad georganiseerd, zoals sportvissen en wadlopen. Den Oever is de thuisbasis voor een omvangrijke vissers- en sportvissersvloot.

De steiger in de nieuwe haven heeft een afmeting van 70m x 2m. Er zijn 14 boxen tussen vingerpieren, 1 ligplaats aan de kop van de steiger en circa 7 ligplaatsen langs de steiger. Op de passantenhaven is geen stroom en water aanwezig, maar wel toiletten en douches. Een overnachting kost € 1,00 per strekkende meter per nacht. Om gebruik te maken van de haven dienen passanten zich te melden bij de havenmeester. Dit kan via telefoonnummer 0227-511303 of marifoonkanaal VHF 11

Bron: persbericht gemeente Wieringen 26 mei 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *