Marrekrite

De Marrekrite is een gemeenschappelijke initiatief tussen 19 Friese gemeenten en de provincie Fryslân. De belangrijkste taak is het beheer en onderhoud van meer dan 3.800 gratis aanlegplaatsen voor de watersport en een fietsknooppuntennetwerk.

Het aanleggen aan Marrekriteligplaatsen kost je helemaal niets. Maximaal drie dagen mag je gratis gebruiken maken van dezelfde ligplaats, het vuil wordt opgehaald en het gras wordt gemaaid.

De Marrekrite is kleine organisatie gevestigd aan de Emmakade in Leeuwarden, aangevuld met vele vrijwilligers.

De Marrekrite werkt nauw samen met alle gemeenten in Fryslân, provincie Fryslân, watersportverenigingen, Merk Friesland, Friese Merenproject, natuurbeschermingsorganisaties, Hiswa, ondernemers, en rondvaartondernemingen.

Indien u de Marrekrite wilt steunen, dan is daarvoor een speciale wimpel te koop. Door het kopen van de Marrekritewimpel draag je direct bij aan het in stand houden van vrije ligplaatsen in Fryslân! De wimpel is op heel veel plaatsen in Fryslân te koop. Je kunt terecht bij de meeste watersportverenigingen, VVV’s, watersportbedrijven, botenverhuurders en jachthavens.
Op verschillende plaatsen in Fryslân kom je ook vrijwilligers van De Marrekrite tegen. Deze veldverkopers kun je bij jachthavens treffen om je een wimpel te verkopen. Of kan ze tegenkomen in Joure, Sneek, Langweer, op het Marrekrite-eiland Nije Krùspôlle en op vele andere plaatsen.  Wij adviseren je om de wimpel via de website te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *