Doodstil

Plaatsen > Doodstil

Doodstil is een gehucht/streek tussen de dorpen Zandeweer en Uithuizen. Doodstil behoord tot de gemeenten Eemsmond in de provincie Groningen.

Het is ontstaan als dorp bij de oversteek van weg en water. Doodstil ligt aan het Boterdiep. Doodstil dankt zijn naam aan de ligging bij de brug (=til) van de Dode (of Doede) over het Boterdiep. De naam van het dorp heeft dus niets met geluid te maken.

Doodstil is verkozen tot de mooiste plaatsnaam van Nederland. Bij de internetverkiezing van het genootschap Onze Taal koos 49% voor Doodstil. Waterlandkerkje in Zeeland werd tweede, Muggenbeet in Overijssel derde.

Doodstil ligt aan het Boterdiep, waar ’s zomers geregeld pleziervaartuigen varen. ’s Winters, wanneer het heeft gevroren, biedt het Boterdiep een mooie gelegenheid om te schaatsen.

Het bruggetje van Doodstil wordt nog handmatig opengedraaid. Via het Boterdiep zijn ook de andere wateren in de gemeente Eemsmond bereikbaar.

Doodstil is een streek en heeft geen voorzieningen zoals winkels, openbare gebouwen en dergelijke. 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Doodstil en omgeving.
In Doodstil en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Doodstil en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *