Eemsmond

Plaatsen > Eemsmond

De gemeente Eemsmond ligt aan de Waddenzee. De gemeente bestaat uit de kernen Doodstil, Eppenhuizen, Kantens, Oldenzijl, Oosteinde, Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool,  Rottum, Stitswerd, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert, Warffum en Zandeweer. Het gemeentehuis van de gemeente Eemsmond staat in het centrum van Uithuizen.

De dorpen Garsthuizen, Startenhuizen en Zijldijk liggen gedeeltelijk in de gemeente Eemsmond. Officieel behoren deze dorpen bij de gemeente Loppersum. Voor meer informatie over deze dorpen verwijzen we u graag naar genoemde gemeente.

Een prachtig gebied voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden. De Waddenzee blijft boeien. Bij storm en regen is het heerlijk om vechtend tegen de weerelementen over het Wad uit te kijken. Bij een mooie, heldere dag kunt u kilometers ver kijken en ziet u Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum liggen. Het Waddengebied leent zich trouwens ook uitstekend voor fiets- en wandelrecreatie.

Onbewoond
Ook de onbewoonde natuureilanden Rottumeroog en Rottumerplaat behoren tot de gemeente.

Voor de dijk
Niet alleen achter de dijk is het mooi. Ook voor de dijk op het Hogeland is veel fraais te zien. Grote monumentale boerderijen in een prachtig weids landschap.

Op de dijk
Eind 2002 is op het noordelijkste puntje van Nederland een kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk is gemaakt door René de Boer uit Usquert en heeft als naam Noordkaap gekregen.
Het beeld weegt ruim 550 kilo en is meer dan 2,50 meter hoog.
De poort heeft vier dimensies. Naast lengte, diepte en breedte is er ook een lijn naar boven. Mensen die tussen de vier pilaren staan, kunnen naar boven kijken, naar de hemel.
René de Boer heeft er bewust voor gekozen om het beeld van cortènstaal te maken. Dit materiaal is erg weersbestendig en de roestkleur lijkt op de kleur van de aarde, waardoor het beeld een woeste uitstraling krijgt.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Eemsmond en omgeving.
In Eemsmond en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Eemsmond en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *